O NAMA  |  INDUSTRIJA NAMEŠTAJA  |  USLUGE PORTALA  |  NAŠI PARTNERI  |  KONTAKT  |  AKTUELNO   E-SHOP MEDIA KIT  namestaj24.com   
KORISNE PREČICE
 Cenovnik oglašavanja
 Utisci naših klijenata
 Statistika poseta Portalu  
 Članovi Portala
 Zanimljivi članci
Upišite vašu kompaniju
POSLOVNI IMENIK
Spavaće sobe  
Dnevne sobe  
Dečije sobe
 Kupatila
 Kuhinje
 Kancelarijski nameštaj  
 Specijalan nameštaj
 Podovi i obloge
 Osvetljenje prostora
 Vrata i prozori
 Prerada drveta
 Mašine i alati
 Usluge i trgovina 
 Repromaterijal

AKTUELNO | VESTI | ČLANCI | INFORMACIJE
Najnovije informacije iz oblasti industrije nameštaja


Srpski nameštaj se kroji prema našem čoveku

 

U Kelnu je u toku medjunarodni sajam nameštaja. Medju 1.050 izlagaca iz 50 zemalja nalaze se i dva predstavnika iz Srbije. Radi se o preduzecima za proizvodnju nameštaja „Jasen“ iz Kraljeva i „Jela“ iz Jagodine.

Medjunarodnim sajmom nameštaja u Kelnu tradicionalno zapocinje nova godina dizajna nameštaja. Taj poslovni dogadaj u velikoj meri odreduje koji ce trendovi prevladavati iducih meseci u toj industrijskoj grani. Organizator sajma je vec podvukao pozitivan medjubilans jer je tokom prva tri dana Sajam posetilo 30.000 posetilaca iz drvno-preradivacke branše, što je oko 15 odsto više u odnosu na prošlu godinu. Na sajmu se prvi put pojavila i „Jela“ iz Jagodine ciji predstavnik Dušan Nikolic kaže da je zadovoljan posetom izložbenog prostora tog preduzeca.

„Na sajmu nameštaja u Kelnu smo prvi put i možda je izložbeni prostor mogao biti veci, ali smo ipak zadovoljni“.

Kriza i jeste i nije udarila ovu granu

Na kelnskom sajmu nameštaja cete na jednom mestu pronaci celovit spektar medunarodne ponude dizajna enterijera. Tu se susrecu ponudaci i kupci svih znacajnih tržišta, a zahvaljujuci izvrsnoj infrastrukturi i celom nizu posebnih servisnih usluga, ovaj je sajam poprište sklapanja dobrih poslova. Dobrim poslovima se nada i Nikolic koji kaže da se privredna kriz osetila i u toj branši.

„Naravno da se i u Srbiji osetio udar privredne krize. Moram reci da on po drvno-preradivacku branšu nije bio opasan. Mi smo proizvodili i radili, ali ne u nekoj ocekivanoj meri. Nije bilo ni velikog pada koji bi uticao i dovodio do kraha nekih kompanija“.

Koncentracija na „domaće“ tržište

Na sajmu nastaju trendovi i dozrevaju ideje o marketingu. Ono što je najveci problem drvo-preradivaca u Srbiji je strucni kadar. Sveobuhvatna ponuda izložena je pregledno po segmentima, funkcionalno i prema dizajnu, ali i kupovnoj moci kupaca.

„Mi možemo pratiti evropske trendove. Medutim, trenutno smo koncentrisani na tržište na prostoru bivše Jugoslavije. Zbog toga više pratimo trendove koji odgovaraju stanovništvu koje živi na tom podrucju“, kaže Nikolic.

Sajam je i tokom vikenda otvoren za posetioce. Ocekuje se da ce ga do nedelje posetiti više od 100.000 ljudi.

_______________________________

Povratak na stranicu sa svim vestima