O NAMA  |  INDUSTRIJA NAMEŠTAJA  |  USLUGE PORTALA  |  NAŠI PARTNERI  |  KONTAKT  |  AKTUELNO   E-SHOP MEDIA KIT  ENGLISH    
Mesto za vasu reklamu
KORISNE PREČICE
 Cenovnik oglašavanja
 Utisci naših klijenata
 Statistika poseta Portalu  
 Članovi Portala
 Zanimljivi članci
Upišite vašu kompaniju
POSLOVNI IMENIK
Spavaće sobe  
Dnevne sobe  
Dečije sobe
 Kupatila
 Kuhinje
 Kancelarijski nameštaj  
 Specijalan nameštaj
 Podovi i obloge
 Osvetljenje prostora
 Vrata i prozori
 Prerada drveta
 Mašine i alati
 Usluge i trgovina 
 Repromaterijal

AKTUELNO | VESTI | ČLANCI | INFORMACIJE
Najnovije informacije iz oblasti industrije nameštaja


Osnovana "Keraben Zorka keramika" uz investiciju od 3. miliona eura

 

Srpski proizvodjac plocica "Zorka keramika" i spanski "Keraben" potpisali su ugovor o strateskom partnerstvu koji predvida ulaganje od 3 mil EUR u Srbiju i izvoz na tržiste balkanskih zemalja, saopsteno je juce (14. oktobar 2009. godine).

Kako se navodi u saopstenju, novoosnovana kompanija "Keraben Zorka keramika", u kojoj srpska i spanska kompanija imaju udeo od po 50%, iz baze u Srbiji ce plasirati proizvodni program na tržiste celog Balkana.

- Uz investiciju izmedu 2 i 3 mil EUR, ocekuje nas plasman oko dva miliona kvadratnih metara "Keraben" plocica na tržista Makedonije, Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine, kazao je predsednik austrijskog "Alas holdinga" u okviru kojeg posluje novosadska "Zorka keramika".

Dodao je da ce zahvaljujuci tome vise od 50% prihoda ciniti prihod od izvoza.

"Keraben" ce u Srbiji otvoriti izložbeni salon i osnovati tim za prodaju, navodi se u saopstenju u kojem se istice da je "Zorka" zadovoljila kriterijume "Kerabena" zahvaljujuci ulaganjima od 14,5 mil EUR, koliko je do sada u "Keramiku" uložio "Alas holding".

Spanska "Keraben" grupa je prosle godine ostvarila obrt od 175 mil EUR, od cega vise od 60% od izvoza. "Keraben" je lani proizveo 15 miliona kvadratnih metara plocica u Spaniji i 2,5 miliona u inostranstvu i ima vise od 1.000 zaposlenih.

Kako se navodi na sajtu "Zorka keramike", to preduzece privatizovano je u decembru 2003. godine, radi u okviru austrijskog "Alas holdinga", ima 168 zaposlenih i godisnji proizvodni kapacitet od dva miliona kvadratnih metara podnih plocica.

Prema podacima Agencije za privredne registre, "Zorka keramika" je u 2008. imala neto gubitak od 153 miliona dinara, a poslovni prihod kompanije iznosio je 994 miliona dinara.

 

_______________________________

Povratak na stranicu sa svim vestima