O NAMA  |  INDUSTRIJA NAMEŠTAJA  |  USLUGE PORTALA  |  NAŠI PARTNERI  |  KONTAKT  |  AKTUELNO   E-SHOP MEDIA KIT  namestaj24.com   
KORISNE PREČICE
 Cenovnik oglašavanja
 Utisci naših klijenata
 Statistika poseta Portalu  
 Članovi Portala
 Zanimljivi članci
Upišite vašu kompaniju
POSLOVNI IMENIK
Spavaće sobe  
Dnevne sobe  
Dečije sobe
 Kupatila
 Kuhinje
 Kancelarijski nameštaj  
 Specijalan nameštaj
 Podovi i obloge
 Osvetljenje prostora
 Vrata i prozori
 Prerada drveta
 Mašine i alati
 Usluge i trgovina 
 Repromaterijal

AKTUELNO | VESTI | ČLANCI | INFORMACIJE
Najnovije informacije iz oblasti industrije nameštaja


Kuršumlijski "Kopaonik" pokrece pilanu i proizvodnju lesonita

 

Šumarsko-industrijski kombinat (ŠIK) "Kopaonik" iz Kuršumlije pokrenuce tokom februara pilanu i proizvodnju lesonita u saradnji sa "Simpom" i "Srbijašumama", dogovoreno je juce (1. februar 2010. godine) na sastanku u Ministarstvu ekonomije Srbije.

Akcioni plan oživljavanja proizvodnje u "Kopaoniku", ciji su radnici pocetkom januara protestovali blokadom puta Niš-Priština, dogovoren je na sastanku ministra ekonomije Srbije Mladan Dinkic sa predstavnicima fabrike nameštaja "Simpo" i Javnog preduzeca "Srbijašume".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, proizvodnja ce biti pokrenuta na postojecoj opremi i uposlice oko 300 radnika ovog preduzeca. "Srbijašume" ce snabdevati ŠIK "Kopanik" repromaterijalom, dok ce Ministarstvo ekonomije obezbediti novac za nabavku obrtnih sredstava potrebnih za pokretanje proizvodnje.

Sa strucnjacima iz "Simpa" bice razmatrana mogucnost pokretanja još nekih fabrika u okviru sistema ŠIK "Kopaonik", navodi se u saopštenju. Na satanku je dogovoreno i da ce "Simpo" na jesen otvoriti novu fabrika za proizvodnju visoko kvalitetnog lesonita u kombinatu "Kopaonik".

Ministarstvo ekonomije ce preko Fonda za razvoj obezbediti "Simpu" kredit od 5 mil EUR za kupovinu nove opreme, za realizaciju tog projekta. Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mladan Dinkic posetice ŠIK "Kopaonik" pocetkom marta, a na jesen ce, nakon realizacije investicije u novu opremu, otvoriti novu fabriku za proizvodnju lesonita, navodi se u saopštenju.

Radnici "Kopaonika" su zajedno sa zaposlenima u Konfekciji "7. juli" 12 dana držali u blokadi magistralni put Niš-Priština zahtevajuci isplatu zarada, povezivanje staža i pokretanje proizvodnje.
Ugovor o privatizaciji "Kopaonika" raskinut je u martu 2009. godine zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza.

_______________________________

Povratak na stranicu sa svim vestima